Aile vizesi için gerekli işlem ve evraklar:

1. Okuldan Arapça görev belgesi (bu belge önce T.C. Cidde Başkonsolosluğundan daha sonra Dış İşleri Bakanlığından onaylatılacaktır.)
  2. Onaylatılan görev belgesi ile beraber tercüme yapılmak üzere diploma ve vukuatlı nüfus örneği Türkiye’ye gönderilecektir. Tercümesi yapılan evraklar Suudi Arabistan Konsolosluğundan  onaylatıldıktan sonra tekrar Suudi Arabistan’a gönderilecektir.
  3. Tercümeler Türkiye’den geldikten sonra Riyad yada Rachi Bankasına 2000 SAR. “ikibin Suudi Riyali” yatırılacaktır.
  4. İstikdam formu okulda hazırlanacaktır.
  5. Tercümesi yapılan evraklar aslı ve fotokopisi,  pasaport ve ikamenin fotokopileri, Arapça görev belgesi ve okulda hazırlanan istikdam formu ile istikdama başvuru yapılacaktır.

Öğretmen eş ve çocukları geldikten sonra ikame işlemleri için; eşin hastaneden alacağı sağlık raporu, öğretmenin ikamesi, aile bireylerinin pasaportları ve 6 adet vesikalık fotoğraf okul idaresine teslim edilecektir.