Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül ve Başkan Yardımcısı Mehmet Köse, Suudi Arabistan'daki temaslarına başladılar. Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül Suudi Arabistan’da ilk olarak Cidde Başkonsolosu Fikret Özer ve üniversitelerde görevli akademisyenlerle Cidde Başkonsolosluğumuzda bir araya geldi.

Başkanlığın çalışmaları hakkında bilgi veren başkan akademisyenlerle görüş alışverişinde bulundu. Özellikle ülkemize Türkiye Burslusu olarak gelen öğrencilerle ilgili bilgiler veren Bülbül, Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye eğitim için daha fazla öğrenci nasıl çekilebilir konusunu masaya yatırdı. Programda ayrıca Suudi Arabistan’daki üniversitelerin programları ve eğitim faaliyetleri de değerlendirildi. Akademisyenler ise Türkiye’ye sadece lisans yüksek lisans veya doktora için değil kısa vadeli 6 aylık kurslar veya sertifika programları gibi çalışmalarla öğrenci hareketlerinin sağlanabileceğini ifade etiler.

Öte yandan görüşmede Suudi Arabistan’daki çeşitli üniversitelere Türkoloji Bölümünün açılmasının faydalı olabileceği görüşü de dile getirildi. Bunun ilişkilerimizin geliştirilmesi adına çok önemli olduğu vurgulanırken, Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye öğrenci göndermek istediği bu çerçevede planlamalar yapıldığı belirtildi.

Görüşmelerde ülkemizdeki yükseköğrenim imkânlarının eğitim fuarları gibi faaliyetlerle Suudi Arabistan’da tanıtılmasının çok faydalı olacağı akademisyenler tarafından dile getirilmiştir

Başkan Bülbül, Suudi Arabistan’daki ziyaretleri kapsamında İslam Kalkınma Bankası, İslam İşbirliği Teşkilatı yetkilileriyle de bir araya geldi. Ziyarette karşılıklı işbirliği ve ilişkilerin geliştirilmesi konusu gündeme geldi.

Başkan Bülbül ve beraberindeki heyet Cidde Uluslar arası Türk Okulu’nda idareciler,öğretmenler ve Okul yönetim kuruluyla da bir görüşme yaptı.Okulda farklı projelerin yapılarak Başkanlığın projelerine başvuru yapılması halinde bunun çok iyi olacağını söyledi.

20140529_163154_600_x_337

20140529_163351_600_x_337