Cidde Başkonsolosluğu/Eğitim Ataşeliğine bağlı eğitim-öğretim faaliyeti  gösteren  altı Türk okulunun müdürleri özel bir gündemli toplantı vesilesiyle bir araya geldi.

Toplantı Din Ataşeliğinin Mekke’de bulunan Merkezinde Eğitim Ataşesi Ali İNCİnin başkanlığında yapıldı. Cidde Uluslararası Türk Okulu Müdürü Musa ŞAHİN, Medine Uluslar Arası Türk Okulu Müdürü  Mustafa ÇALIŞIRTaif Uluslar Arası Türk Okulu Müdürü Sami CAN, Tebük Uluslar Arası Türk Okulu Müdürü Veysel AYDIN, Mekke Uluslar Arası Türk Okulu Müdürü İsmail EROĞLU ve Abha Uluslar Arası Türk Okulu Müdürü Veysel ÇELEBİ nin hazır bulunduğu toplantı saat 9.30 da başladı 18.00 a kadar devam etti.

Eğitim-Öğretimin kalitesini etkileyen faktörlerin iyileştirilmesi, başarıyı artıracak önlemler, okullarda eğitim-öğretimle alakalı faaliyetlerin değerlendirilmesi, Arapça Dil Eğitimi, okuma, yazma, konuşma ve anlama becerilerinin tamamının kazandırılması için alınması gereken önlemler, yönetici ve öğretmenlerin izin, mazeret izni, sağlık ve diğer özlük hakları ile ilgili işlemler,yönetmelik, idari işlemler vb. konularda karşılaşılan güçlükler ve alınması gereken tedbirler,personel iş ve işlemleri, Suudi Eğitim Müfettişleri tarafından istenen; Arapça, S. Arabistan Tarihi derslerinin durumu,öğretmenlerin haftalık gireceği ders saati sayıları hususları görüşüldü ,okul müdürleri bu konularla alakalı görüşlerini beyan ettiler; çeşitli kararlar alındı.

Eğitim Ataşesi Ali İNCİ tarafından iyi dilek ve temenni ile toplantıya son verildi…

IMG-20150215-WA0036

IMG-20150215-WA0040