Muhterem Hanımefendi,

Çok Kıymetli Anneler,

Anneler Günü münasebetiyle yapılan programın başında hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor, hepinizin Anneler Gününü kutluyorum.

Faniler arasında en muhterem varlık anadır.

Bütün analar; fakiriyle zenginiyle,yaşlısıyla genciyle hepsi anne olma yönüyle birdir ve değerlidir.

Peygamber Efendimiz   duası mutlaka kabul edilecek üç kişiden birisi  olarak ana babayı da saymıştır.

Anne, hayatta yeri doldurulamayan ve yokluğunda en fazla ihtiyaç duyulan tek varlıktır. Karşılıksız sever evladını,onu gözünden bile sakınır.Evladının mutluluğu onun mutluluğudur ; ciğerparesinin en olumsuz davranışında bile      “Allah acılarını göstermesin.” diye dua edecek kadar yüce gönüllüdür.

Annelerin terk edilip  yapayalnız yaşamak zorunda bırakılması, Peygamberimizin haber verdiği ahiret alametlerinden biridir.

Aslında bizler ana babalarımızla olan alakamızla geleceğimizi kurmuş oluyoruz.Bizler hayırlı evlat olur ,annelerimizle  sıcak bir dostluk ve adap-erkan dairesinde bir iletişim kurarsak bizim çocuklarımız da ihtiyaç duyduğumuz her an bizimle beraber olacak ve kendi ana babasının büyüklerle kurduğu iletişimi örnek alacaktır..

Fedakarlığın ,başkasına tahammül etmenin sabrın,vefanın beş para etmediği bir anlayış git gide yayılmakta ve tüm toplumu esir almaktadır.Sadece karnı doyurularak,manevi değerler öğretilmeden büyütülen çocuklar toplumdaki birçok sıkıntının da asıl kaynağıdır.

Cennetimizi de Cehennemimizi de bu dünyada taşıyoruz ve yaşamımızın içinde saklı bir çok imtihanla onları hak ediyoruz.

Bir örnek vereceğim anneliğin daha iyi anlaşılması için:Malum okuldan eve döndüğümüzde hem yorgun hem de aç oluyoruz.Sofra kurulduğunda 5-10 dakika karnımı doyurma derdine düşerim ben.Ama eşim kendisi ilk önce hemen çocuklarının karnını doyurma peşindedir.benim kendi derdime düştüğüm o zaman diliminde anneleri çocukların karnını doyurur sonra kendisi yemeğe başlar.Bu sadece benim eşime has bir şey değil;bütün annelerin hususiyeti bu…

Ben babasını on dört yıl önce kaybetmiş birisiyim.Babam vefat ettiğinde Malatya’daydım .Yanında bulunup da bir Yasin bile okuyamadım.Annem o vakit genç sayılırdı.Aradan geçen seneler annemi de yaşlandırdı.Şimdi annemi haftada bir aramazsam ruhumda bir huzursuzluk meydana geliyor.Annemin benimle  konuşması o kadar    mutluluk verici ki onun için bunu sesinden ve ettiği dualarından anlıyorum .

Bu vesileyle  önce kendi yaşlı annemin anneler gününü kutluyor ellerinden öpüyorum.Sonra da sizlerin  anneler gününüzü en samimi hislerle tebrik ediyor hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

11/05/2013

Musa ŞAHİN